top of page

Kitap: T-istasyonu- Şule Şenol

Güncelleme tarihi: 8 Tem 2022



Meğerse büyük bir bölümünü 11 yıl önce yazdığım T istasyonu kitap haline dönüşmesi için yine T li başlangıçlar bekliyormuş.

Tesadüf bu ya.. 3 Tli başlangıcı mı bekliyormuş acaba kitap? Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmamı (2 gündür tekrar TC vatandaşıyım), torunumun dünyaya gelmesini ve aylardan temmuzu.


Danimarkalı matematikçi ve şair Piet Hein soma küp adını verdiği akıl-sabır oyununu bulmuştu 1932 yılında. Ben ise bu oyununun adını "yaşam dönüşümdür" koymuştum. “T.T.T. Things take time=şeyler zaman alır” demişti Piet Hein grook adı verilen şiirsel açıklamasında;






T-istasyonunun kitaplaşması da zaman aldı, bir türlü karar veremedim kitaplaşsın mı kitaplaşmasın mı diye, tereddütte kaldım, interaktif (yani dinlerken oynayacağın) sesli kitap olsun diye düşündüm, kitabın içeriği ile ilgili de nelerin olması konusunda karar veremedim, o kadar çok yazı biriktirmiştim ki. En sonunda anlatmak istediklerimin, sadece bir kısmına yer vermiş olsam da kitap kaynak olarak da kullanılabilecek hal aldı kanımca.


Ve sanırım artık bu kitap öğrendiklerimin, tecrübe ettiklerimin, araştırdıklarımın, ürettiklerimin paylaşılması için belki de en önemli araç (taşıt) olacak. Zaman aldı bu taşıtı harekete geçirmek. Ama sanırım epeydir küçük küçük, kopuk da olsa, düsturum olan "kendi başıma keşfetmeme yardım et" den yola çıkarak, epeyce paylaşımda bulundum, kaynaklar gösterdim, belki de bir düşünce biçimini aktarmaya çalıştım, keşfederek yol alınmasına belki de vesile oldum.


Topaç Topi, Tarife Teyze ve T-Diyaloğu ile de öğrenilen, paylaşılması bence büyük ihtiyaç olan oyuncul hale getirildi kitapta.

T-istasyonu kitabıyla ve sanal değil gerçek uygulamalarıyla sevdiğiniz, seveceğiniz öğrenmelere, paylaşımlara..Tek başına, topluca, takılarak, yaşama taşıyarak, touch (dokunarak).. TOGETHER



Not: Kitabı okuyanlara dosya editörlüğünü yaptığım, bazı yazılarımın da bulunduğu Alternatif eğitim dergi-kitabının kış 2017 sayısını da okumalarını tavsiye ederim.



T-İstasyonu ile ilgili bazı linkler:




183 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page